Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Predavanje sa radionicom i diskusijom "Rodna ravnopravnost, diskriminacija i govor mržnje"

Predavanje sa radionicom i diskusijom o temi "Rodna ravnopravnost, diskriminacija i govor mržnje", za studentice i studente Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, u okviru UNIGEM projekta, održati će se 22.5.2024. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru (u sali IV godine) sa početkom u 16:15 sati, a sa ciljem unaprjeđenja znanja i podizanja svijesti o značaju i poštovanju rodne ravnopravnosti, provođenja UNIGEM projekta te Plana rodne ravnopravnosti na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Predavanje će održati dr.sc. Maid Pajević, doktor sigurnosnih nauka, stručnjak iz prakse na Pravnom fakultetu Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, zaposlen u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, kao šef Odsjeka za provedbu stručne obuke i temeljne policijske obuke I i II nivoa,

Projekat "Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje" (UNIGEM) finansijski podržava Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, a njegovu implementaciju koordinira TPO fondacija te projekat provodi u partnerstvu sa 20 univerziteta u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, među kojima je i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Projekat se implementira sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.