Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

SASTANAK: Uručenje Odluke o isplati Granta Univerzitetu za izgradnju sportskih terena

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović ugostila je predsjednika Gradskog vijeća Grada Mostara Salema Marića povodom uručenja Odluke o isplati granta od 600 hiljada konvertibilnih maraka za realizaciju projekta izgradnje sportskih terena u kampusu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru. Prema idejnom projektu koji je izradila “AAA GROUP” EXPORT-IMPORT d.o.o. Mostar, predviđena je adaptacija sportskog terena i atletske staze, te izgradnja novog objekta koji bi trebao sadržavati sve sadržaje neophodne sportskim klubovima i udruženjima.

“Inicijativa je potekla od Odsjeka za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru s ciljem jačanja svih oblika sportskih aktivnosti na našem Univerzitetu, ne samo za studente već za sve građane koji žele da se bave sportom bilo rekreativno bilo profesionalno. Pored nogometnih terena tu je i košarkaški teren, teren za odbojku, prostor za bacanje, jama za dalj, a pored toga predvidjeli smo i objekat koji bi sadržavao fitness centar, te niz multifunkcionalnih objekata, ali i hotelske sobe, u kojima će biti smještene sportske ekipe koje budu dolazile na takmičenja na Univerzitet. Zahvaljujemo se gradu Mostaru na nesebičnoj podršci ovog projekta koji je značajan ne samo za Univerzitet, već za sve građane Mostara“ kazala je prof. dr. Alena Huseinbegović, rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić”.

“Grad Mostar na ovaj način pokazuje svoju spremnost na ulaganje u sport i rekreaciju mladih i građana grada Mostara. Mi smo u budžetu planirali 600 000 KM za prvu fazu ovog projekta, a moram podsjetiti da se ovdje u Kampusu radi ili su odobrena sredstva za početak radova još tri sportske dvorane i to u Drugoj gimnaziji, Sportska dvorana za malonogometni klub “Mostar Stari grad Staklorad”, te Sportska dvorana u Medresi”  rekao je predsjedavajući Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

U narednom periodu će uslijediti javni poziv za izradu glavnog projekta, a prva faza realizacije projekta izgradnje sportskih terena i sadržaja se očekuje u skorijem vremenskom periodu.