Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održan dvodnevni kviz znanja za maturante "Znanje se računa"

Na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru završeno je dvodnevno takmičenje kviz znanja za maturante „Znanje se računa“. Kviz je obilježen sjajnom i dinamičnom atmosferom u kojoj su maturanti iz srednjih škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona demonstrirali zavidno znanje, vještine i kompetencije, te istovremeno promovisali timski duh i rad.

Od 26 prijavljenih ekipa koje su se takmičile u 26 dinamičnih takmičarskih duela, pobjedu je odnijela ekipa JU Srednja elektrotehnička škola “Salih-Salko Ćurić” Mostar pobjedom u finalnom duelu protiv ekipe JU Srednja škola Jablanica (TIM 1), dok je druga ekipa JU Srednja škola Jablanica (TIM 2) osvojila treće mjesto na kvizu za maturante „Znanje se računa“.

Zahvaljujući vrijednoj podršci sponzora i partnera, članovi pobjedničke ekipe Elektrotehničke škole "Salih Salko Ćurić" Mostar nagrađeni su novčanom nagradom od 1000 KM, školarinom za prvu godinu studija na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru u iznosu od 400 KM, kao i poklon paketima od kompanija Violeta Lasta, IC Štamparija i PM Company. Drugoplasirana ekipa također je osvojila značajnu novčanu nagradu od 600 KM, uz poklone kompanija Violeta Lasta i IC Štamparija, dok je trećeplasirana ekipa nagrađena sa 300 KM i poklon paketima istih sponzora.

Sponzori i partneri koji su podržali kviz: BH Telecom | Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK | Ministarstvo finansija HNK | Vijeće mladih Grada Mostara | IC Štamparija doo Mostar | Jaffa - Komerc | Violeta Lasta | Hotel Tere | PM Company Mostar | Društvo za Građevinarstvo Visak Mostar.

Također, osigurane su nagrade i za publiku, odnosno nagrada za najbolji video i najbolju fotografiju, a rezultati će biti objavljeni uskoro na službenim stranicama Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kviz za maturante „Znanje se računa“ predstavljao je izuzetnu priliku za demonstraciju znanja i vještina, ali i promociju Univerziteta. U dvodnevnoj posjeti maturanti su iskazali veliko interesovanje za nastavak studija upravo na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Svim srednjim školama i takmičarskim ekipama upućujemo iskrene čestitke na učešću i ostvarenim rezultatima.

Fotografije sa takmičenja možete pogledati na službenoj facebook stranici Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.