Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Delegacija Sakarya Univerziteta posjetila Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

Delegacija Sakarya Univerziteta iz Republike Turske koju su činili prorektor prof. dr. Emrah Doğan, prorektor prof. dr. Özer Uygun, dr. Tuba Tatar i dr. Hakan Demir boravila je 16. septembra u posjeti Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru. U ime Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru delegaciju su ugostili prorektorica za naučno – nastavna pitanja prof. dr. Azra Špago i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr. Rijad Novaković, te je u okviru posjete odžan konstruktivan sastanak.

Na sastanku su razmatrane trenutne prakse i prilike na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i Republici Turskoj, uz diskusiju o mogućim perspektivama zajedničke realizacije projekata, istraživanja i inicijativa iz oblasti naučno-istraživačkog rada.

Delegacije su također razgovarale o dosadašnjoj i budućoj saradnji, te o razmjenama nastavnika, administativnog osoblja i studenata u narednom periodu.

Nakon službenog dijela sastanka, delegacije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Sakarya Univerziteta su razmijenile prigodne poklone.