Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Delegacija Univerziteta u posjeti Općini Antalija

Delegacija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koju su činile rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, prorektorica za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Azra Špago i prorektorica za finansije prof. dr. Armina Hubana boravila je u posjeti Metropolitanskoj općini Antalija u okviru koje je održan sastanak sa delegacijom Antalije. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Antalije Muhittin Böcek, zamjenik generalnog sekretara Mustafa Gürbüz i načelnica odjeljenja za vanjske poslove Zeynep Tuğçe Çiftçibaşı Güç.

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović je iskazala zahvalnost za pomoć i angažman prilikom izgradnje studentskog doma u kampusu Univerziteta koji nosi naziv upravo po Metropolitanskoj općini Antalija, a koji ima veoma važnu ulogu za razvoj studentskog standarda. Naglasila je kako je Studentski dom Antalija danas jedan od najmodernijih studentskih domova u regiji, te da je svaki apartman pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio sve potrebe studenata za potpuno iskustvo studiranja.

Učesnici sastanka su razgovarali o međunarodnoj saradnji, kao i o budućim zajedničkim planovima i aktivnostima koji će biti realizovani u narednom periodu.

Zaključujući sastanak i posjetu, rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i predstavnici Metropolitanske općine Antalija su razmijenili prigodne poklone.