Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Delegacija novoizabranih ministara i predsjednik Skupštine HNK posjetili Univerzitet

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno sa menadžmentom i predsjednikom Upravnog odbora prof. dr. Adisom Zilićem ugostila je u prostorijama Univerziteta predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko – neretvanskog kantona i delegaciju novoizabranih ministara u Vladi Hercegovačko – neretvanskog kantona. Delegaciju su činili: Džafer Alić, predsjedavajući Skupštine HNK; prof. dr. Adnan Velagić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK; Adil Šuta, ministar finansija HNK; Bekir Isaković, ministar građenja i prostornog uređenja HNK; prof. dr. Zanin Vejzović, ministar privrede HNK; dr. sc. Goran Karanović, ministar pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNK; te Emil Balavac, ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK.

Tok sastanka označio je početak nove faze saradnje između akademske zajednice i predstavnika vlasti u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Menadžment Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru uputio je srdačnu čestitku novim ministrima na izboru, ističući uvjerenje da će njihova posvećenost i iskustvo doprinijeti unapređenju saradnje, a samim tim i obrazovnog procesa u Hercegovačko – neretvanskom kantonu. Predstavnici Univerziteta su istakli spremnost na konstruktivnu saradnju u narednom periodu, te su poželjeli novim ministrima uspješan i produktivan rad tokom mandata.

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović upoznala je ministre sa radom Univerziteta, te predstavila aktivnosti i projekte čija je realizacija u toku ili je planirana za naredni vremenski period. Istakla je ključne ciljeve Univerziteta, kao i viziju koja se odnosi na unapređenje kvaliteta obrazovanja, naučno-istraživačkog rada, poboljšanja položaja zaposlenika, razvoja studentskog standarda i drugih projekata koji su od vitalnog značaja za poboljšanje obrazovnog procesa.

Delegacija ministara je uputila čestitke rukovodstvu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem radu. Jedinstveno su istakli spremnost na pružanje podrške svim projektima i aktivnostima koji imaju za cilj razvoj sistema obrazovanja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu. Naglasili su da će Vlada Hercegovačko – neretvanskog kantona nastaviti pružati pomoć i podršku Univerzitetu u narednom periodu.

Sastanak je zaključen obostranim izrazima optimizma i spremnosti za zajedničko djelovanje. Dogovoreno je da će zajednička implementacija aktivnosti i projekata započeti već u skorijem vremenskom periodu, čime će se ojačati veze između Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i resornih ministarstava u Vladi Hercegovačko – neretvanskog kantona.