Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Debata povodom Dana državnosti: Himna Bosne i Hercegovine treba imati tekst

„Bosna i Hercegovina treba imati tekst himne“ poruka je sa današnje debate na istoimenu temu koja je upriličena u organizaciji Pravnog fakulteta i Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru kao centralni događaj na Univerzitetu povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Debatu je otvorila rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović. U okviru obraćanja čestitala je svim prisutnim Dan državnosti, uz poruku da Bosna i Hercegovina zaslužuje tekst državne himne koji će osjetiti i prihvatiti svi građani naše domovine.

Prije početka debate, prisutnim su se obratili i čestitali Dan državnosti dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Amra Jašarbegović, te predsjednik Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru Kenan Begović.

Uz suočavanje stavova, vrhovnih kriterijuma i argumenata, apsolutnu pobjedu je odnijela afirmacijska ekipa studenata koja je zastupala ideju da Bosna i Hercegovina treba imati tekst državne himne.

Događaj je zatvorio ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona prof. dr. Adnan Velagić. Uz čestitku Dana državnosti Bosne i Hercegovine, čestitao je i pobjedničkoj ekipi današnje debate, nakon čega je podsjetio na historijske činjenice vezane za kontinuitet postojanja državnosti Bosne i Hercegovine.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućuje iskrene čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.