Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održana edukacija nastavnog i administrativnog osoblja o rodnoj ravnopravnosti

Predavanje ”Rodna ravnopravnost na univerzitetu” za nastavno i administrativno osoblje Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, članove i članice Kolegija Rektora, šefove i šefice službi te referente i referentice kancelarija Univerziteta, više referente i referentice za studentska pitanja i  referente i referentice za studentska pitanja, u okviru UNIGEM projekta, održano je  30.5.2023.godine sa početkom u 10:15 sati na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a sa ciljem unapređenja znanja i podizanja svijesti o značaju i poštovanju rodne ravnopravnosti, provođenju UNIGEM projekta te Plana rodne ravnopravnosti na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Predavanje su održale rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i univerzitetska koordinatorica UNIGEM projekta za Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Rebeka Kotlo, uz predstavljanje i diskusiju usvojenog Plana rodne ravnopravnosti na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru, čija implementacija je u toku.

Projekat "Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje" (UNIGEM) finansijski podržava Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, a njegovu implementaciju koordinira TPO fondacija te projekat provodi u partnerstvu sa 19 univerziteta u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, među kojima je i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Projekat se implementira sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.