Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Učenici Srednje medicinske škole Mostar posjetili Univerzitet

U okviru realizacije Sporazuma o saradnji sa srednjim školama, 20. i 21. marta u posjeti Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru su boravili profesori i učenici Srednje medicinske škole Mostar.

Nakon dolaska u univerzitetski kampus i susreta sa Timom za promociju Univerziteta, učenici su posjetili amfiteatar Fakulteta humanističkih nauka gdje je održana prezentacija o mogućnostima i beneficijama studiranja na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Nakon prezentacije je upriličen doručak za učenike, a zatim i obilazak prostorija fakulteta i univerzitetskih studija, gdje su imali priliku vidjeti laboratorije, sale, institute i učionice u kojim se izvodi nastava. Tokom boravka, učenici su imali priliku razgovarati sa nastavnim osobljem na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru o studijskim programima, nastavnim planovima, organizaciji i načinu studiranja na fakultetima i univerzitetskim studijima.

U narednom periodu Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru će posjetiti i druge škole sa područja Hercegovačko - neretvanskog kantona i šire.