Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Učenici Srednje mašinsko-saobraćajne škole u posjeti Univerzitetu

Učenici JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole boravili su danas u posjeti Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru. Prilikom posjete su se upoznali sa univerzitetskim kampusom, a zatim i posjetili sve fakultete i univerzitetske studije Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Gostima su predstavljeni fakulteti i univerzitetski studiji, nastavnici i saradnici, studenti i rad Unije studenata. Tokom boravka, imali su priliku posjetiti amfiteatre, laboratorije, sale, institute i učionice u kojim se izvodi teorijska i praktična nastava na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

U okviru posjete fakultetima i univerzitetskim studijima, upriličena je interaktivna diskusija pri čemu su učenici Srednje mašinsko-saobraćajne škole imali priliku postavljati pitanja na koja su nastavnici i studenti odgovarali.

Prema sporazumu o saradnji koji su potpisali rektorica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i direktori srednjih škola, u narednom periodu će biti upriličena posjeta drugih škola sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire.