Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Učenici Gimnazije Mostar posjetili Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru

U okviru realizacije Sporazuma o saradnji sa srednjim školama, danas su u posjeti Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru boravili učenici Gimnazije Mostar.

Nakon dobrodošlice od strane Tima za promociju Univerziteta, učenici su zajedno sa svojim profesorima posjetili amfiteatar Fakulteta humanističkih nauka u kojem je predstavljen rad Univerziteta, a zatim i mogućnosti studiranja na fakultetima i univerzitetskim studijima Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Učenicima Gimnazije Mostar se obratio prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr. Rijad Novaković, a zatim i predstavnici fakulteta i univerzitetskih studija koji su govorili o prednostima i beneficijama studiranja na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Nakon prezentacije u amfiteatru, za učenike je upriličen doručak, a zatim i posjeta fakultetima gdje su imali priliku upoznati se sa amfiteatrima, laboratorijama, salama, institutima i učionicama u kojim se izvodi nastava. Prilikom boravka u prostorijama fakulteta, učenici su imali priliku postavljati pitanja i saznati više informacija o studiranju na određenom fakultetu ili univerzitetskom studiju.

U narednom periodu će Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru posjetiti i druge škole sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona i šire.