Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održano VI debatno takmičenje na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

U sali za simulovano suđenje na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, finalnom debatom i prezentacijom zaključeno je dvodnevno debatno takmičenje u organizaciji Pravnog fakulteta, Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, Asocijacije studenata Pravnog fakulteta, te uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Nakon što je jučer otvoreno debatno takmičenje i održane uvodne debate, u polufinale koje je održano danas plasirale su se ekipe Gimnazija Bugojno 1, Elektrotehnička škola "Salih-Salko Ćurić" 3,

“Pro et contra” i Gimnazija Bugojno 2. Ekipe su u polufinalu debatovale na temu: "Treba zabraniti korisničke komentare ispod tekstova na portalima."

U finalnoj debati na temu „Govor mržnje na internetu treba strožije kažnjavati" suočile su se ekipe "Pro et contra" i Gimnazija Bugojno 1, a pobijedila je ekipa Gimnazije Bugojno 1.

Titulu najboljeg debatanta Debatnog takmičenja ponio je Samir Imamović, član ekipe "Pro et contra".

Nakon finalne debate upriličena je prezentacija Pravnog fakulteta i Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru, kao i podjela certifikata za sve učesnike i njihove ekipe, najbolje debatante i sve koji su dali doprinos organizaciji i realizaciji debatnog takmičenja.

Iskrene čestitke upućujemo svima koji su učestvovali na debatnom takmičenju.