Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Muftija mostarski mr. Salem ef. Dedović u posjeti Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

Rektorica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno sa saradnicima ugostila je delegaciju Islamske zajednice Mostar na čelu sa muftijom mostarskim mr. Salem ef. Dedovićem, te je u okviru posjete Univerzitetu održan sastanak.

Muftija mr. Salem ef. Dedović je naglasio značaj Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru za razvoj društva i društvene zajednice. Uputio je čestitku menadžmentu Univerziteta na čelu sa rektoricom prof. dr. Alenom Huseinbegović, te je naglasio da će Muftijstvo mostarsko uvijek pružati pomoć i podršku Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru.

Na sastanku je dogovoreno jačanje saradnje između Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru i Islamske zajednice u Mostaru u vidu angažmana univerzitetskih profesora u realizaciji zajedničkih naučno-istraživačkih projekata, kao i jačanje saradnje sa Karađoz-begovom medresom u Mostaru.

Na sastanku su rektorica Univerziteta prof. dr  Alena Huseinbegović i muftija mr. Salem ef. Dedović su naglasili značaj realizacije zajedničkih projekata, te su razmijenili prigodne poklone.