Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Potpisan Sporazum o saradnji sa Ataturk Univerzitetom

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović zajedno sa saradnicima ugostila je delegaciju Ataturk Univerziteta iz Erzuruma, koju su činili: prof. dr. Omer ČOMAKLI, rektor Ataturk Univerziteta; prof. dr. Taškın OZTAŠ, šef Kancelarije za međunarodne odnose; prof. dr. Ali Çağlar GÜLLÜCE, zamjenik direktora i Pınar UČAK, referent za Erasmus program.

Na sastanku je potpisan Sporazum o saradnji kojim je ozvaničena saradnja Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Ataturk Univerziteta kroz Erasmus+ program međunarodne mobilnosti nastavnika i studenata koja traje od akademske 2019/20. godine. Predstavnici univerziteta su na sastanku razgovarali o mobilnosti, programima razmjene nastavnika i studenata, mogućim zajedničkim projektima, međunarodnoj saradnji i visokom obrazovanju.

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i rektor Ataturk Univerziteta prof. dr. Omer Čomakli su na kraju sastanka i nakon potpisanog Sporazuma o saradnji razmijenili prigodne poklone.