Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održana edukacija saradničkog osoblja o rodnoj ravnopravnosti na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Predavanje ”Rodna ravnopravnost na univerzitetu” za saradničko osoblje Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru (asistente/asistentice i više asistente/asistentice), u okviru UNIGEM projekta, održano je 7.6.2023. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, a sa ciljem unaprjeđenja znanja i podizanja svijesti o značaju i poštovanju rodne ravnopravnosti, provođenju UNIGEM projekta te Plana rodne ravnopravnosti na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.
 
Predavanje su održale Rektorica Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović i univerzitetska koordinatorica UNIGEM projekta za Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Rebeka Kotlo.



Projekat "Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje" (UNIGEM) finansijski podržava Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, a njegovu implementaciju koordinira TPO fondacija te projekat provodi u partnerstvu sa 19 univerziteta u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori, među kojima je i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

 
Projekat se implementira sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.