Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Uručene plakete Rektorske konferencije za doprinos razvoju visokog obrazovanja

U okviru obilježavanja Dana Rektorske konferencije/Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine uručene su plakete za izuzetan doprinos razvoju univerziteta kroz istaknuti rad i doprinos naučnom, nastavnom i stučnom polju, kao i širenju ugleda univerziteta u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Prof. dr. Damir Zaklan, redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru dobitnik je plakete Rektorske konferencije/Rektorskog zbora, koju je u njegovo ime preuzela prorektorica za finansije Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Armina Hubana. Pored prof. dr. Zaklana, plakete su dobili i prof. dr. Muhamed Ajanović, prof. dr. Larisa Velić, prof. dr. Ivo Čolak, prof. dr. Stevo Pašalić, prof. dr. Vildana Pečenković i prof. dr. Drago Branković.

Pored dodjele plakete, održana je i redovna sjednica Rektorske konferencije/Rektorskog zbora na kojoj je usvojen Izvještaj o radu za prošlu godinu, a razmatrani su i zaključci sa konferencije „Visoko obrazovanje, javni univerziteti i perspektive razvoja“.

Na sjednici je razgovarano o priznavanju visokoškolskih diploma koje su stečene u Bosni i Hercegovini i u regionu. Također, usvojena je Inicijativa o prihvatanju definicije antisemitizma Međunarodnog saveza za sjećanje na Holokaust.