Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Svečano promovisano 558 diplomanata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Svečanom promocijom i dodjelom diploma finalizirane su aktivnosti povodom obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Nakon kvalitetnog i bogatog programa, na svečanoj ceremoniji uručene su diplome za 558 diplomanata na I i II ciklusu studija na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović tom je prilikom kazala kako mlade ljude treba obrazovati na način da se uspješno nose s promjenama koje se očekuju u budućnosti.

„Sigurna sam da će znanja, vještine i kompetencije koje su studenti stekli na našem Univerzitetu kroz kvalitetne studijske programe, brojne radionice, simulacije suđenja, debatna natjecanja, sudjelovanja u projektima i slično, znati primijeniti u budućem profesionalnom radu i pozitivnim primjerom ukazivati na kvalitetne puteve u obrazovanju budućih mladih generacija“ kazala je rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović.

Dodala je kako je osnovna namjera obrazovati kadar koji će biti spreman odgovoriti izazovima tržišta rada, prije svega u Bosni i Hercegovini.

„Garancija, koju studenti stječu ovom diplomom ne samo u znanju, nego i u upornosti, trudu i zalaganju, jeste garancija svim našim budućim poslodavcima da su naši studenti spremni na odricanje i na sve ono što krasi jednog radnika i osobu koja može iznijeti procese u narednom razdoblju – naglasio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona prof. dr. Rašid Hadžović.

Predsjednik Unije studenata Kenan Begović naglasio je kako studenti, kao mladi ljudi, trebaju težiti ka izgradnji društva znanja te je poručio kako cijeni svaki trud koji se uputi ka mladima i njihovom uspjehu.

Podsjećamo, svečanoj promociji i dodjeli diploma prethodile su aktivnosti kao što je projekcija filma o liku i djelu Džemala Bijedića, Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta, Masterclass: Put do izvrsnosti sa prof. dr. Damirom Đedovićem, mr. Alenom Ćemalović i Lanom Pudar kao specijalnom gošćom, šahovski turnir, promocija međunarodnih i naučno-istraživačkih projekata, te promocija doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Navedenim aktivnostima uspješno je obilježeno 46 godina rada i razvoja Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.