Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Promovisani doktori nauka Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

U amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka povodom obilježavanja 46 godina rada i razvoja Univerziteta upriličena je svečana promocija doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović na čast doktora nauka promovisala je dva kandidata doktorskih studija: Doktorskog studija „Politethnika“ na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Doktorskog studija iz oblasti kineziologije na Nastavničkom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Merima Salčin promovisana je na čast doktora nauka iz naučnog područja: Tehničke nauke, naučnog polja: Građevinarstvo, naučne grane: Nosive konstrukcije

Adnan Ademović promovisan je na čast doktora nauka iz naučnog područja: Društvene nauke, polje: Kineziologija, grana: Kineziologija sporta i rekreacije

U okviru svečane promocije doktora nauka, prisutnim se obratio prof. dr. Mili Selimotić, član komisije za ocjenu i odbranu doktorske disertacije kandidatkinje Merime Salčin, a zatim i prof. dr. Ekrem Čolakhodžić mentor kandidata Adnana Ademovića. Tokom obraćanja, predstavili su biografije kandidata, njihova ranije stečena akademska zvanja, izvještaj sa odbrane doktorske disertacije i doprinos naučno-istraživačkom radu.

Rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović uputila je čestitku novim doktorima nauka i poželjela im puno sreće i uspjeha u budućem radu.

Svečana promocija i dodjela diploma kao finalna aktivnost povodom obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru bit će upriličena u subotu, 18. februara sa početkom u 11:00 sati u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.