Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

46. godišnjica Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru ove godine obilježava 46 godina uspješnog rada, razvoja i djelovanja. Tim povodom pripremljen je bogat i raznovrstan program u okviru obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta, a koji će biti otvoren u ponedjeljak, 13. februara 2022. godine projekcijom filma u znak sjećanja na lik i djelo Džemala Bijedića, nakon čega će biti upriličeno polaganje cvijeća ispred spomen biste Džemala Bijedića, a zatim i koktel druženje za zaposlenike, penzionere i goste.

Svečana sjednica Senata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na kojoj će biti upriličena dodjela rektorovih nagrada i priznanja Univerziteta, bit će održana u utorak 14. februara 2023. godine.

Bogat program pripremljen je i za srijedu, 15. februar, kada će biti upriličena promocija izdavačke djelatnosti Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a zatim i aktivnost „Masterclass: Put do izvrsnosti“ na kojem će govoriti prof. dr. Damir Đedović i MA Alena Ćemalović, a specijalna gošća će biti Lana Pudar. Ceremonija će biti obilježena i sportskim aktivnostima, kao što je šahovski turnir u saradnji sa Šahovskim klubom „Mostar“.

Četvrtak i petak su rezervisani za promociju naučno-istraživačkih i međunarodnih projekata i promociju doktora nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kao finalna aktivnost obilježavanja 46. godišnjice Univerziteta predviđena je svečana promocija i dodjela diploma koja će biti održana u subotu, 18. februara u Sportskoj dvorani Sjeverni logor.

Više informacija o događajima u okviru obilježavanja 46 godina uspješnog rada i razvoja Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru nalazi se na zvaničnom plakatu, ali i na web stranici Univerziteta: www.unmo.ba.