Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Univerzitet jedan od domaćina u sklopu Evropskog regionalnog sastanka studenata medicine

PreEuRegMe će održi od 07. do 10. aprila na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, sa centralnim događajem u Sarajevu od 10. do 14. aprila, dok se za PostEuRegMe od 14. do 15. Aprila 2023. godine planiraju događaji širom  BiH. BiH će u sklopu EuRegMe posjetiti preko 250 studenata medicine iz 44 zemlje Evrope.

Međunarodna federacija Udruženja studenata medicine (IFMSA) ove godine sastanak studenta medicina svih regija EuRegMe (European Regional Meeting) organizuje u Bosni i Hercegovini od 07.04. do 15.04.2023. EuRegMe promoviše aktivizam, međunarodne ramjene i saradnje, diskusiju o javno zdravstvenim pitanjima te postojećim obrazovnim programima u različitim zemljama. Cilj je unaprijeđenje sposobnosti i znanja studenata medicine, umrežavanje studenata, otvaranje prilika za saradnje kao i upoznavanje sa praksama rada u drugim zemljama.

EuRegMe čine plenarne sesije, edukativne sesije, tematski događaji i prezentacije na kojoj se predstavljaju inovativni programi koje promocije zdravlja na međunarodnom nivou i predstavlja efikasnu platformu koja služi za razmjenu ideja, vizija, stremljenja te razmjene iskustava između mladih ljudi.

Sastanak u BiH organizuje Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini BoHeMSA, nevladina, neprofitna, studentska organizacija čije članstvo čini više od 500 studenata medicinskih fakulteta u Bosni i Hercegovini I punopravni je član  IFMSA.  

PreEuRegMe agenda:

  1. april 2023. godine (petak)- ceremonija otvaranja s početkom od 21:00, Mašinski fakultet Univerzitet “Džemal Bijedić”.
  2. april 2023. Godine (subota)- edukativne radionice u periodu od 09:00-20:00, Mašinski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru
  3. april 2023. godine (nedjelja)- edukativne radionice u periodu od 09:00-20:00, Mašinski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru
  4. april 2023. godine (ponedjeljak) – edukativne radionice u periodu od 08:30-16:00, Nastavnički fakultet, Agromediteranski fakultet, Građevinski fakultet te Fakultet humanističkih nauka Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru