Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Univerzitet i RK Velež potpisali Memorandum o saradnji

U rektoratu Univerziteta je nakon održanog sastanka upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Rukometnog kluba „Velež“ Mostar. S ciljem uspostavljanja i unapređenja obrazovne, stručne i praktične saradnje za potrebe Univerzitetskog studija Zdravstvena njega, Memorandum o saradnji je potpisala rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović, predsjednik RK Velež Mostar Nedim Ajanić i voditeljica Studija Zdravstvena njega prof. dr. Samra Međedović.

Memorandum o saradnji predviđa realizaciju zajedničkih aktivnosti kao što su prezentacije ili predavanja stručnih predstavnika RK Velež, posjete studenata prostorijama i uvid u rad kluba, implementacija zajedničkih projekata kroz angažman kadrovskih i materijalnih resursa, organizacija seminara, kurseva ili edukacija. Pored navedenog, Memorandumom o saradnji je predviđena organizacija stručnog i praktičnog usavršavanja za studente Studija Zdravstvena njega u RK Velež, te učešće studenata završne godine studija na određenim mini projektima kluba.

Realizacija Memoranduma o saradnji Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Rukometnog kluba „Velež“ Mostar će dati doprinos razvoju stručne, naučne i praktične saradnje a posebno u oblasti sporta i zdravstvenih studija.