Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održan Brucoški sat na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

U sportskoj dvorani Univerzitetsko-sportskog rekreativnog centra „Midhad Hujdur Hujka“ tradicionalnom manifestacijom Brucoški sat svečano je obilježen početak nove akademske 2022/2023. godine za studente prve godine studija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Studentima su riječi dobrodošlice uputili rektorica Univerziteta prof.dr. Alena Huseinbegović, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona prof. dr. Rašid Hadžović i predsjednik Unije studenata Kenan Begović.

Rektorica Huseinbegović je pozdravila sve brucoše, te im uputila dobrodošlicu u svoje lično ime i u ime nastavnika, saradnika, administrativnog i tehničkog osoblja i studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

„Dragi brucoši, sa današnjom ceremonijom počinje novo poglavlje vaših života. U godinama studija koje slijede budite vrijedni i marljivi, pokažite trud i zalaganje, budite kolegijalni, znatiželjni, kreativni, aktivni kroz studentske organizacije, učestvujte u društveno odgovornim aktivnostima i događajima, u razmjeni i mobilnosti studenata, istražite sve mogućnosti koje vam studiranje nudi i zajedno s nama ponudite svoje kapacitete za razvoj, unapređenje i modernizaciju Univerziteta“ poručila je u svom obraćanju rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Alena Huseinbegović.

Studentima se obratio i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko – neretvanskog kantona prof. dr. Rašid Hadžović, te uputio svim brucošima dobrodošlicu i poželio puno sreće i uspjeha tokom studiranja.

„Danas vam preporučujem da učite radi sebe, da učite za znanje koje će biti temelj vaše budućnosti i budućnosti cjelokupnog društva. S pravom mogu kazati da ste na pravom mjestu na kojem će vam kvalitetan ljudski kadar pružiti znanja i vještine na osnovu kojih ćete biti konkurentni na tržištu rada. Dragi brucoši, želim da vam nova akademska godina bude obilježena samo uspjesima i pozitivnim rezultatima. Također, svim studentima i profesorima, kao i svim učesnicima obrazovnog procesa čestitam početak nove akademske godine“ poručio je ministar Hadžović.

Predsjednik Unije studenata Kenan Begović je poželio dobrodošlicu brucošima i istakao da Unija studenata kao krovno studentsko tijelo na Univerzitetu stoji na raspolaganju za pomoć i podršku studentima tokom studiranja.

„Drage kolegice i kolege, koristim ovu priliku da vas pozovem da se aktivno uključite u rad, inicijative i projekte Unije studenata, kao i Asocijacija studenata na vašim fakultetima. Iza Unije studenata je niz realizovanih projekata, a ovim putem vam obećavam da ćemo i u ovoj akademskoj godini realizovati nove aktivnosti i projekte za koje nam je potrebna vaša pomoć“ kazao je Begović.

Nakon pozdravnih riječi i uručivanja poklona, studenti su se uputili ka prostorijama fakulteta i univerzitetskih studija gdje su imali priliku upoznati nastavno i administrativno osoblje sa kojim će sarađivati i usvajati znanje narednih godina.

Također, zahvalnost za pomoć pri realizaciji manifestacije Brucoški sat upućujemo partnerskoj kompaniji BH Telekom, kao i svima koji prate i podržavaju rad Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.