Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Rektorska konferencija/Rektorski zbor posvećen razvoju visokog obrazovanja u BiH

U rektoratu Univerziteta u Sarajevu održana je sjednica Rektorske konferencije Bosne i Hercegovine/Rektorskog zbora kojim je predsjedavao prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

Na sjednici je razmatrana inicijativa za održavanje više rasprava i simpozija o razvoju visokog obrazovanja i cjelokupne perspektive visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Članovi Rektorske konferencije/Rektorskog zbora su razgovarali i o Zakonu o visokom obrazovanja i utjecaju istog na rad univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Rektorice i rektori univerziteta i sveučilišta su iskazali snažno opredjeljenje za promjene koje koje se tiču visokog obrazovanja i razvoja društva u budućnosti.

Članovi Rektorske konferencije/Rektorskog zbora Bosne i Hercegovine su prije početka sjednice razgovarali sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Julianom Reillyem, a također su i učestvovali u promociji knjige „Izazovi integrisanja rodne ravnopravnosti u univerzitetskoj zajednici: Protiv rodno zasnovanog nasilja“.