Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održan Dan otvorenih vrata na Univerzitetu

U kampusu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru upriličen je Dan otvorenih vrata za srednjoškolce i maturante sa područja Grada Mostara, Stoca, Jablanice, Vakufa, Bugojna i drugih mjesta. Maturantima koji su posjetili Dan otvorenih vrata predstavljeno je preko 50 studijskih programa na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru, a u okviru obilježavanja programa upriličen je obilazak promotivnih štandova fakulteta i univerzitetskih studija, kao i obilazak prostorija u kojim su isti smješteni. Za maturante je priređen i zabavni program, obrok i osvježenje, a nakon toga je uslijedio obilazak Grada Mostara, stare gradske jezgre i Starog mosta.

„Obrazovanje ima značajnu funkciju u razvoju svakog društva. Veoma je bitno da mladi ljudi, maturanti, nastave svoje obrazovanje, te da prema svojim afinitetima, željama i snovima upišu odgovarajuće fakultete i da steknu znanja, vještine i sposobnosti kako bi se u budućnosti bavili zanimanjem koje će ih učiniti zadovoljnim i sretnim, te kako bi bili pokretači željenih pozitivnih promjena u društvu. Sigurna sam da će se maturanti odlučiti za odgovarajući studijski program, a naša je uloga da im osiguramo kvalitetno obrazovanje i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu“ kazala je rektorica Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prof. dr. Alena Huseinbegović.

U okviru programa Dana otvorenih vrata, kolektiv Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru je pozvao sve maturante da izborom odgovarajućeg studija na Univerzitetu izaberu pravu budućnost za sebe. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost! Izaberi UNMO!