Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Dan sporta obilježen na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru

Dan sporta obilježen je na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru u organizaciji Nastavničkog fakulteta (Odsjek Sport i zdravlje) u saradnji sa Četvrtom osnovnom školom i Dječjim vrtićem Zemzem Mostar.

Studenti Odsjeka Sport i zdravlje zajedno sa profesorima i prorektorom za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr. Novakovićem ugostili su u kampusu Univerziteta učenike prvih razreda IV osnovne škole, te su tom prilikom priredili sportske igre namjenjene njihovom uzrastu.

Također, u sali SRC – Midhat Hujdur Hujka u saradnji sa Dječjim vrtićima Zemzem upriličene su sportske igre za najmlađe uzraste, a cilj aktivnosti je razvijanje sportskog duha kod djece što je već tradicionalna sportska aktivnost koju realizuje Dječji vrtić Zemzem.

„Sport je univerzalno sredstvo razumijevanja i saradnje među ljudima s ciljem fizičkog i duhovnog odgoja, vitalnosti i zdravlja, socijalnog odnosa i stavova, ali i unapređenja kvalitete života. Svjetski dan sporta najznačajnija je i najmasovnija međunarodna manifestacija sporta i sportske rekreacije“ poručili su sa Odsjeka Sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta – UNMO povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta.