Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

UNIGEM trening o rodnoj ravnopravnosti i implementaciji UNIGEM projekta

U Sarajevu od 15. do 18.3.2022. godine, u organizaciji TPO fondacije, održan je trening o rodnoj ravnopravnosti i implementaciji UNIGEM projekta, za predstavnike i predstavnice partnerskih institucija, u kojem su aktivno učešće imali i članovi i članice Vijeća za ravnopravnost spolova na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru te administrativno osoblje Univerziteta.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO), prema potpisanom Memorandumu o saradnji, provode projekat „University and gender mainstreaming“ (UNIGEM), uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva,  sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju.

UNIGEM projekat predstavlja stratešku opredijeljenost univerziteta da uvođenjem rodne perspektive osiguraju rodnu ravnopravnost i siguran ambijent za nastavnike i nastavnice kao i studente i studentice na univerzitetimau Bosni i Hercegovini i regiji.

U projektu učestvuje 18 univerziteta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.