Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Saradnja sa Fondacijom Mozaik: Univerzitet "Džemal Bijedić" novi partner u Lonac zajednici

U rektoratu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan je sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Univerziteta, rektorica prof. dr. Alena Huseinbegović, prorektorica za finansije prof. dr. Armina Hubana i generalni sekretar Alim Abazović, predstavnice Fondacije Mozaik Adela Ramić i Sejdefa Bašić i članovi Omladinske banke Mostar Mirza Lalić i Harun Kurtović.

Na sastanku su razmijenjena iskustva o radu Fondacije Mozaik i Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, te su predstavljene vizije na koji način je moguće realizovati zajedničku saradnju u narednom periodu, a koja se odnosi na pomoć mladim poduzetnicima u poslovnom i obrazovnom razvoju.

Cilj buduće saradnje Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Fondacije Mozaik će biti okupljanje mladih ljudi, a prije svega studenata koji imaju kreativne poslovne ideje koje će međusobno razmjenjivati, a Fondacija Mozaik će biti na rapolaganju za pomoć pri pokretanju, razvoju ili unapređenju biznisa čiji su osnivači i rukovodioci mladi. Plan je da Univerzitet postane mjesto okupljanja mladih sa poslovnim idejama iz kojih će se razviti mikrobiznisi i Startup kompanije koje će zapošljavati mlade iz Bosne i Hercegovine.

Rektorica Univerziteta prof. dr. Huseinbegović je kazala kako je neophodno stvoriti okruženje u kojem se mladi tokom studija pored formalnog obrazovanja mogu baviti i neformalnom edukacijom i poduzetništvom. 

Dogovorena je saradnja kojim se Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Fondacija Mozaik obavezuju na realizaciju zajedničkih aktivnosti s ciljem unapređenja studentskog standarda i razvoja poduzetničkog duha kod mladih.