Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Mogućnost razmjene na Alexandru Ioan Cuza Univerzitetom u Jašiju

Nominovati se mogu samo redovno upisani studenti Univerziteta. Nastavno osoblje, najmaje u zvanju docenta, i nenastavno osoblje moraju biti stalno uposleni na Univerzitetu. Nastavno osoblje može aplicirati za mobilnosti u svrhu predavanja ili osposobljavanja dok nenastavno osoblje može aplicirati isključivo za mobilnost u svrhu osposobljavanja.

Mobilnost u svrhu predavanja i osposobljavanja se mora realizovati do 31.07.2022, dok će se studentska mobilnost realizovati u zimskom semestru 2022/23.  

Oblasti na koje se može nominovati su: engleski jezik, društvene i biheviorističke nauke, biznis i administracija, pravo, biologija i srodne nauke, te informatika i komunikacijske tehnologija.

Kvota za studente je 1. Kvota u svrhu predavanja 1 a kvota u svrhu osposobljavanja je 1.  

Svi zainteresovani studenti, nastavno i nenastavno osoblje koji žele da ostvare razmjenu na sa Alexandru Ioan Cuza Univerzitetom u Jašiju treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: prijedlog ugovora o učenju potpisan od strane fakultetskog koordinatora, dokaz o znanju engleskog jezika, pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Mail namjere za nastavno osoblje uključuje sljedeće dokumente: plan aktivnosti, pismo motivacije (na engleskom jeziku) dokaz o poznavanju engleskog jezika i Europass CV (na engleskom jeziku).

Lista fakultetskih koordinatora je dostupna na: https://iro.unmo.ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/

Koristan link: http://www.uaic.ro/en/international/erasmus-programme-with-partner-countries/

Link na video o Alexandru Ioan Cuza Univerzitetu u Jašiju https://www.youtube.com/watch?v=nXvLZEzZbHk&t=1s

Vodič za dolazne studente: https://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2021/05/Brosura-Erasmus-incoming-11.5.2021.pdf

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 19.01.2022. godine.