Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
 Dan međunarodne saradnje na UNMO 2021
Dan međunarodne saradnje na UNMO 2021

Održan Dan međunarodne saradnje na UNMO

Jučer je u Amfiteatru Mašinskog fakulteta održan Dan međunarodne saradnje na UNMO.

Četvrtu godinu zaredom Kancelarija za međunarodnu saradnju organizuje događaj u čast Erasmus+ i postignuća Univerziteta u polju mobilnosti studenata i osoblja.

Osim prezentacije rada IRO -a i prezentacije međunarodne vidljivosti Univerziteta, učesnici su imali priliku poslušati i prezentacije dolaznih studenata sa Katoličkog sveučilišta u Valenciji, Victora Calvet Gadee i Jose Rafaela Catala Calatayuda, kao I prezentaciju Marije Magdalene Mandić, odlazne studentice sa studijskog programaa Dizajn interijera.

Kancelarija za međunarodnu saradnju organizuje događaj u saradnji sa Uredom za međunarodne odnose Univerziteta u Sarajevu, čiji je predstavnik Adnan Rahimic također predstavio njihov rad.

Međunarodna dimenzija programa Erasmus+ je naglašena prisustvom predstavnika devet univerziteta EU, Politehničkog univerziteta u Portalegreu, Univerziteta Vitautas Magnus, Univ erziteta Evora, Katoličkog univerziteta u Valenciji, Novog univerziteta u Lisabonu, Univerziteta Erlangen u Nunbergu , Katolički univerzitet u Lilleu i Univerzitet Kutahya Dumlupinar iz Republike Turske.

Događaj je podržala Fondacija Konrad Adenauer u Sarajevu.