Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Promocija doktora nauka

Svečana promocija doktora nauka održana je na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru 19.2.2021. godine u Velikoj sali Građevinskog fakulteta.

Rektor Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru prof. dr. Elvir Zlomušica na čast doktora nauka promovisao je tri kandidata doktorskih studija: Doktorskog studija “Politehnika” na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru i Doktorskog studija Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Adis Bubalo promovisan je na čast doktora nauka iz naučnog područja: ehničkih nauka,  polja: mašinstvo, grane: energetsko mašinstvo.

Marko Ćećez promovisan je na čast doktora nauka iz naučnog područja: tehničkih nauka,  polja: građevinarstvo, grane: nosive konstrukcije.

Adnan Džindo promovisan je na čast doktora nauka iz naučnog područja: društvenih nauka,  polja: pravo, grane: teorije prava.

Svečanom promocijom doktora nauka završene su svečanosti upriličene povodom obilježavanja 44. godine postojanja i uspješnog rada Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.