Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv za učešće u istraživanju rodne ravnopravnosti na univerzitetima u okviru UNIGEM projekta

Transkulturalna psihosocijalna obrazovna fondacija (TPO) i Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u okviru projekta „University and gender mainstreaming“ (UNIGEM), sa ciljem prevencije i borbe protiv rodno zasnovanog nasilja, diskriminacije i seksualnog uznemiravanja te osiguranja integriteta i kvaliteta u visokom obrazovanju, provode, kao jednu od projektnih aktivnosti i istraživanju rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju,

Pozivamo Vas da učestvujete u istraživanju rodne ravnopravnosti u visokom obrazovanju. Ovo istraživanje dio je UNIGEM projekta (Uvođenje rodno osviještenih politika u visoko obrazovanje / University and Gender Mainstreaming) koji se bavi pitanjima rodne ravnopravnosti i rodno uvjetovanog nasilja na univerzitetima. Ovo je prvi regionalni projekt ove vrste u koji je uključeno 18 univerziteta sa područja 4 države: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Istraživanje o rodnim pitanjima se provodi među svim studentima/icama, nastavnicima/cama i administrativnim osobljem navedenih univerziteta, te Vas pozivamo da budete dio ovog velikog projekta i da doprinesete tako što ćete popuniti anketu u trajanju od 10 minuta.   

Ankete se nalaze na sljedećim linkovima:

Studenti: https://unigem-h-stu.questionpro.com

 

UNIGEM - upitnik za studente na Sveučilištima/faultetima | QuestionPro Survey

unigem-h-stu.questionpro.com

UNIGEM - upitnik za studente na Sveučilištima/faultetima

 

Nastavnici:  https://unigem-h-pro.questionpro.com

 

UNIGEM - upitnik za nastavno osoblje na Sveučilištima/fakultetima | QuestionPro Survey

unigem-h-pro.questionpro.com

UNIGEM - upitnik za nastavno osoblje na Sveučilištima/fakultetima

 

Administrativno osoblje: https://unigem-h-admin.questionpro.com

 

UNIGEM - upitnik za administrativno osoblje na Sveučilištima/fakultetima | QuestionPro Survey

unigem-h-admin.questionpro.com

UNIGEM - upitnik za administrativno osoblje na Sveučilištima/fakultetima

Koordinator UNIGEM projekta je TPO (Transkulturna, psihosocijalna, obrazovna fondacija iz Sarajeva), a projekat se provodi u saradnji sa Vladom Ujedinjenog Kraljevstva. Centar za razvojne evaluacije i društvena istraživanja (CREDI) je angažovan za provođenje istraživanja i prikupljanje podataka.

Učešće u anketi je anonimno i dobrovoljno. Svi podaci bit će prikupljeni i pohranjeni na siguran  i povjerljiv način, poštujući sve etičke i pravne kodekse. Važno nam je da čujemo Vaše mišljenje i stavove o ovoj važnoj temi, te vas molimo da učestvujete u ovom istraživanju.

 Unaprijed Vam se zahvaljujemo na podršci i izdvojenom vremenu.