Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
SIFI
SIFI

Student Mašinskog fakulteta, Arnel Maksumić jedan od pobjednika Sarajevo Innovations Festivala 2020

Arnel Maksumić, student Mašinskog fakulteta je osvojio drugo mjesto na Sarajevo Innovations Festivalu 2020 - SIFI sa svojim radom "Primjena mjernih traka uz upotrebu Arduino mikrokontrolera pri detekciji, mjerenju i praćenju raznih mehaničkih veličina". Arnel je takođe osvojio i nagradu dr. Branislava Peruničić.

SIFI takmičarska smotra je održana 24.10.2020.

Sarajevo Innovations Festival - SIFI je smotra studentskih radova koja okuplja studente tehničkih fakulteta iz Bosne i Hercegovine i regije, a osnovana je 2016. godine od strane tadašnjeg upravnog odbora Steleksa. Pored predstavljanja studentskih radova, koji je takmičarskog karaktera, također ima i edukativni karakter u vidu predavanja i radionica koji se organizuju u sklopu SIFI-ja na razne aktuelne teme vezane za studente i nauku općenito.
Cilj SIFI-ja je da podstiče studente na inovativnost i pisanje radova, te da postane svojevrstan sajam tehnike i nauke, od čije će koristi imati i studenti i firme koje učestvuju u sklopu SIFI-ja.

Predajom naučnih radova, učesnike ocjenjuju recenzenti, istaknuti profesori i stručnjaci u oblasti tehnike i tehnologije, na osnovu čijih ocjena se donosi odluka koji radovi će imati šansu da budu prezentovani na smotri. U takmičarskom dijelu smotre, komisija ocjenjuje radove svih učesnika po sljedećim kriterijma:
1. Aplikativnost
2. Inovativnost
3. Usklađenost sa IEEE formatom
4. Prezentacija

Na osnovu zbira svih ocjena formira se rang lista, a najbolji radovi se nagrađuju.

Više na http://sifi.ba/