Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Drugu godinu za redom Sokratovi kafei u Mostaru

Drugu godinu za redom, u organizaciji TPO fondacije iz Sarajeva i Nastavničkog fakulteta/Odsjeka psihologija i sociologija Univerziteta „Džemal Bijedić u Mostaru, održat će se četiri susreta pod nazivom „Sokratov kafe“.  Cilj „Sokratovih kafea“ je – kako sam naslov kaže – dijalozi o aktuelnim društvenim temama prema principima antičkog filozofa Sokrata, dakle fokus je na afirmaciji iskrenog dijaloga i slobodnog mišljenja, te da se u različitom pronađe ono zajedničko i autentično. Svaki „Sokratov kafe“ imati će gosta koji će moderirati neku od zanimljivih društvenih tema i tako nastojati da „proizvede“ dijaloško druženje.

Prvo interaktivno edukativno druženje za studente/ce i sve radoznale mlade ljude planirano je za 22.oktobar/listopad u 12,00 sati, u Klubu čitalaca Narodne biblioteke u Mostaru (naselje Luka). Fascilitatorica „Sokratovog kafea“ bit će Merima Jašarević, dijalog će  voditi na temu „Prezentacija sebe u svakodnevnom životu“.

Pozivamo sve studente i studentice i zainteresirano građanstvo da uzmu učešće u „Sokratovim kafeima“ i aktivno učestvuju svojim pitanjima, odgovorima i dilemama! Dobro nam došli/e! 

Raspored Sokratovih kafea je u attachiranom dokumentu.