Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
Radionica27.11.2020.
Radionica27.11.2020.

Online radionica o zaštiti djece i mladih od zlostavljanja

Studenti Pravnog fakulteta (Opći smjer i smjer Kriminologija i sigurnosne studije) su u petak, 27. 11. 2020. godine prisustvovali Online radionici o zaštiti djece i mladih od zlostavljanja, koja je dio projekta "Ujedinjeni u borbi protiv zlostavljanja djece i mladih, kojeg implementira Udruženje "Academica"iz Mostara.

Projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.Online radionicu su vodili doc. dr. Ramajana Demirović, doc. dr. Denis Pajić i v. asist. mr. Sunčica Hajdarović. Studenti su se tokom radionice pobliže upoznali sa odredbama Konvecnije Vijeća Evrope o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja (Lanzarote konvencija).

Studenti su, također imali priliku da učestvuju u konstruktivnoj diskusiji koja se odnosila na pitanja: da li je pedo5lija bolest, da li postoji potreba za osnivanjem Registra seksualnuh prijestupnika u BiH, te o pitanjima hemijske kastracije seksualnih prijestupnika, kao i o preventivnoj pomoći potencijalnih činiteljima, te o postpenalnoj pomoći učiniteljima.