Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Obavještenje za studente završnih godina

Obavještavaju se studenti završnih godina o mogućnostima besplatne edukacije iz oblasti Human Resource Management-a (Menadžment ljudskih resursa), obzirom da se organizira jedinstven program koji ima za cilj da ih nauči Human Resource Management osnovama (od strane HR menadžera vodećih BH Kompanija) i poboljša opcije za prvo zaposlenje.

O navedenom programu možete više pročitati u nastavku.

Alphabet Group je u partnerstvu sa HR World organizacijom pokrenuo HR STARTER program namijenjen studentima. U pitanju je besplatni dvomjesečni HR kurs za diplomce i studente završnih godina različitih univerziteta u Bosni i Hercegovini. Cilj programa jeste praktično podizanje znanja i vještina studenata za buduću HR karijeru kao veoma traženu u savremenim uvjetima poslovanja. Ovo je jedinstven program koji studentima pruža priliku da nauče sve o HR-u praksi od profesionalaca – predavači su uglavnom Human Resource menadžeri najvećih kompanija u BiH.

Pored osnovnih Human Resource Management procesa, mladima koji su zainteresirani da se kompanijama pridruže kao članovi HR tima, manjka i znanja o tome da HR pored potreba ljudi u kompaniji mora razumjeti i njen način funkcioniranja, strukturu, kulturu, kao i osnovne biznis ciljeva.

HR STARTER program se sastoji od 6 trening dana i 3 meet up događaja na kojima više od 40 HR profesionalaca iz Bosne i Hercegovine, ali i iz cijelog regiona, prenosi praktično znanje iz oblasti ljudskih resursa. Zbog specifičnih uvjeta program će biti realiziran digitalno, a pored online predavanja i mentorskih okupljanja, predvidjeli smo veoma zanimljiv learning jounrey za mlade sa gejmifikacijom i dodatnim edukativnim sadržajima (tekstovi, video materijali, testovi). 

Projekat se realizira u više zemalja u regionu (Srbija, Crna Gora, Makedonija) i do sada ga je uspješno završilo više od 150 studenata. Dobra vijest je da je većina njih ostala u Menadžmentu ljudskih resursa i da je svoju prvu praksu ili posao dobila brzo po završetku  projekta. Naš cilj je da mladi nauče  HR procese, da zavirimo zajedno u budućnost HR-a i opravdamo slogan projekta „HR out of  the box“.

Prethodnih godina projekat je imao predavače iz najvećih kompanija iz regiona (Microsoft, Coca Cola, VIP mobile, Mercator, JTI, Air Serbia, Telenor, Direct Media, Erste bank, NLB bank, Philip Morris), tako da je zagarantiran kvalitet Human Resource praksi i uvida koji se dijeli sa polaznicima. Preko dvadeset kompanija iz Bosne i Hercegovine je do sada prihvatilo naš poziv da budu predavači mladim profesionalcima. Neke od tih kompanija su Hemofarm, AS Holding, Sport Vision , NLB Bank, Vienna osiguranje, Roche Pharma, Sber Bank ad, Orbico, Mistral, Symphony, Sport Vision itd.

 

HR STARTER 2020 – O projektu

Trajanje – 16. jun do 31. jul

Dinamika – 6x predavanje (10 - 17h), 3x meet up (17 - 18.30h)  (termini 16.jun, 23.jun, 30.jun, 03.jul, 07.jul, 14.jul, 17.jul, 21.jul i 31.jul)

Teme dana – HR je strateška funkcija, Regrutacija i selekcija, Razvoj zaposlenih, People analytics & HR Tech, HR transformacija, Future of HR

Predavači – 36 predavača u glavnom programu i 10 u mentorskom programu i meet up prezentacijama

Link za prijavu studenata - https://forms.gle/ti3FNaSbSSubCyzr5