Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Radni sastanak u Rektoratu

U utorak 7.7.2020. godine u Sali za sastanke u Rektoratu Univerziteta održan je sastanak Rektora Univerziteta prof.dr. Elvira Zlomušice, prorektora prof.dr. Senada Rahimića, van.prof.dr. Rebeke Kotlo, van.prof.dr. Edine Špago-Ćumurija, dekanese Fakulteta informacijskih tehnologija van.prof.dr. Nine Bijedić sa studentima Fakulteta informacijskih tehnologija Eminom Kapetanović i Kenanom Nazdrajićem.

Studenti su na nedavno održanom FIT Coding Challenge-u osmislili aplikaciju koja pomaže pri rehabilitaciji i socijalizaciji osobama koje su preživjele moždani udar, te su dobili priliku da istu dalje razvijaju u radu i saradnji sa Univerzitetom „Džemal Bijedić“ u Mostaru i poslovnim okruženjem u Bosni i Hercegovini i na međunarodnom nivou.

Aplikacija je dobila i veliku investitorsku pažnju, a na sastanku studenti su prezentovali biznis model po kojem je zamišljeno da se aktivno uključe studenti sa organizacionih jedinica i univerzitetskih studija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, kroz praksu, te da dobiju priliku za rad na stvarnim projektima i poslovima.