Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Veseli časovi engleskog jezika i novogodišnji paketići u naselju Bafo

2019. godina na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru ostat će zapamćena i po plemenitim i društveno korisnim aktivnostima različitih grupa studenata/studentica. Toj zbirci lijepih priča, svoj doprinos dali/e su i studenti/ce IV godine Odsjeka za engleski jezik i književnost, koji su u okviru predmeta "Metodika nastave I" (predmetna profesorica prof. dr. Edina Špago-Ćumurija i asistentica Inga Kotlo) pripremili metodičke radionice engleskog jezika i organizovali podjelu novogodišnjih paketića u petak, 27. 12. 2019. godine u terenskoj učionici UG "Altruist" u naselju Bafo.

Ovom plemenitom i veselom aktivnošću nastavljena je produktivna i ugodna saradnja između Udruge "Altruist" Mostar i Odsjeka koja je započela još 2017. godine, a kojom se podržava proces podučavanja engleskog jezika djece iz socijalno ugroženih porodica i učvršćuje veza i partnerstvo sa lokalnom zajednicom, te ujedno i unapređuje proces pripreme studenata/studentica za praktičnu primjenu metodičkih principa i inovativnog i kreativnog pristupa u nastavi za 21. vijek.

          

Nakon detaljnih priprema, kako na redovnim časovima predavanja i vježbi, tako i tokom radnih posjeta Američkom kutku Mostar, studenti/ce su uspješno održali/e tri vesela časa engleskog jezika za predškolski i osnovnoškolski uzrast. Povrh toga, studenti/ce su tokom decembra skupljali sredstva te zapakovali 34 super paketića za naše male prijatelj(ic)e iz naselja Bafo, koje im je - na opću radost - donio Deda Mraz.

Prenosimo utiske i jedne od studentica IV godine, Maje Čizmić: "Mislim da govorim u ime svih nas kada kažem da nam je ova radionica donijela mnoštvo lijepih uspomena, osmijeha i ljubavi od mališana. Proces pripremanja radionica i paketića zbližio nas je ne samo kao kolege, nego i kao prijatelje. Tako smo, kupujući i pakujući paketiće za djecu, odlučili da dodamo zasebnu prazničnu igricu za nas - "Secret Santa", pa smo jedni druge razveselili kupovinom poklončića iznenađenja. Zaista nezaboravno iskustvo!"

 

        

Ovim putem želimo od srca zahvaliti i pohvaliti volju, trud i posvećeno vrijeme grupe sa IV godine, doprinosu studenata i studentica I, II i III godine Odsjeka, te doprinosu profesor(ic)a i asistentica Odsjeka za engleski jezik i književnost, studenata/ica Odsjeka za komunikologiju (I godina), Call Centru 'Social Net', Knjižari Mutevelić, Famis d.o.o., porodici Husić, gdinu Hamzi Elezoviću, gđi Semri Šendro, porodici Kotlo i Centru za ljudska prava u Mostaru na donacijama, prijatelju i volonteru Deda Mrazu (g. Ibrahimu Čordi), Američkom kutku Mostar na ustupanju prostora i resursa za dodatne pripreme, kao i ljubaznom osoblju Udruge Altruist - Dubravki Andrić, Suzani Bevanda, Selmi Sultanić i Petri Bevanda.

Konačno, posebne zahvale upućujemo divnoj, raspoloženoj i pametnoj dječici, a iskrene čestitke i pohvale našim marljivim i sposobnim studenti(ca)ma (Aksoj Azra, Balić Salko, Čizmić Maja, Drljević Azra, Kurić Amna, Maksumić Nejla, Mehmedović Almina, Ramić Dženana, Tanović Nejla, Tošić Sanja i Muhammed Özen - student iz Turske na ERASMUS+ razmjeni) na sjajnim radionicama i uspješnoj podjeli novogodišnjih paketića!