Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Delegacija Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ u posjeti Univerzitetu

Dana 20. 1. 2020. godine u rektoratu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan je sastanak predstavnika Univerziteta i Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ .

Sastanku su prisustvovali rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru prof. dr. Elvir Zlomušica sa saradnicima (dr. sc. Senad Rahimić, prorektor za naučno-nastavna pitanja, dr. sc. Veldin Ovčina, prorektor za finansije, dr. sc. Rebeka Kotlo, prorektorica za nauku i naučno-istraživački rad i Alim Abazović, generalni sekretar) i delegacija BZK Preporod koju su činili dr. sc.  Sanjin Kodrić, predsjednik, gdin. Nazif Salčin, generalni sekretar i Amir Kadribegović projekt menadžer za regiju Hercegovina. 

Sastanku su prisustvovali i federalna ministrica obrazovanja i nauke dr. sc. Elvira Ćemalović-Dilberović i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Rašid Hadžović

Na sastanku se razgovaralo o planovima razvoja BZK Preporod i Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i potencijalnoj budućoj saradnji ove dvije institucije.