Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
SUT: Laboratory of Engineering Materials and Biomaterials Research
SUT: Laboratory of Engineering Materials and Biomaterials Research

Mogućnost razmjene studenata na Silesijan Tehnološkom Univerzitetu u zimskom semestru 2020/21

Nominovati se mogu samo redovni studenti prvog i drugog ciklusa građevine, mašinstva, hemije, IT. Kvota za Bosnu i Hercegovinu je 2. U ovoj mreži su i Univerzitet u Bihaću, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Sarajevu.

Svi zainteresovani studenti koji žele da ostvare razmjenu na SUT treba da se jave u Kancelariju za međunarodnu saradnju na international@unmo.ba mailom namjere.

Mail namjere za studente uključuje sljedeće dokumente: pismo motivacije (na engleskom jeziku), potvrda o prosjeku, dokaz o znanju engleskog jezika, prijedlog ugovora o učenju, sken pasoša i Europass CV (na engleskom jeziku).

Potvrda o prosjeku se može tražiti i dobiti online putem eUNMO sistema. Prilikom slanja zahtjeva putem eUNMO sistema potrebno je poslati i mail studenskoj službi o tome da je zahtjev podnešen. Plaćanje se takođe može izvršiti online, s tim da se dokaz o uplati šalje mailom studentskoj službi fakulteta.

Nominacije studenta koji su tek upisali jedan od fakulteta Univerziteta, apsolvenata i imatrikulanata neće biti uzimane u obzir.

Lista fakultetskih koordinatora Univerziteta je dostupna na: https://iro.unmo.ba/ba/incoming/erasmus-faculty-coordinators/

Koristan link: https://www.polsl.pl/en/Pages/Academic_exchange.aspx

Ukoliko zbog pandemije COVID – 19 ne bude moguće ostvariti mobilnosti prihvaćenih nominacija, iste će biti implementirane u ljetnom semestru 2020/21.

Svi dokumenti se šalju elektronskim putem u PDF formatu do 09.05.2020.godine.