Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Studij Zdravstvene njege podržao manifestaciju Charity Race

Studenti/ce univerzitetskog studija Zdravstvena njega pokazali/e su društvenu odgovornost kroz volontersko učešće u manifestaciji "Charity race - Teferič zdravog stila života" koja je u subotu, 5. oktobra 2019. godine održana na platou ispred O.Š. Zalik.

Manifestacija, u organizaciji Odjela za brak i porodicu Mostarskog muftijstva u saradnji sa Odjelom za brak i porodicu Medžlisa Islamske zajednice Mostar, Info-servisom za mlade, Kulturno edukativnim centrom za ženu 'Sehara' i Karađoz-begovom medresom,  okupila je sve dobne skupine stanovništva. Posjetitelji su tako mogli vježbati uz muziku i takmičiti se u različitim sportskim disciplinama, kušati zdrave slastice i na taj način učestvovati u humanitarnoj akciji, te naučiti pružiti prvu pomoć osobi u nevolji i naučiti više o nutricionizmu, odnosno o zdravim prehrambenim navikama.

Također, sa ponosom možemo reći da su, zahvaljujući ljubaznim i stručnim studenti(ca)ma i voditeljici univerzitetskog studija Zdravstvena njega, prof. dr. Samri Međedović, posjetitelji/ce mogli besplatno da izmjere krvni pritisak i nivo šećera u krvi. Ovim povodom prof. dr. Međedović je istakla: „Ovakvi događaji su neophodni našem društvu. Ljudi zaboravljaju na sebe. Brinu se oko zarade, kako će progurati taj dan, kako će zaraditi novac, a uopće ne vode računa o svome zdravlju, na koji način bi trebali da se relaksiraju“.

Više informacija dostupno je na: https://zn.unmo.ba/vijesti/posts/2019/october/charity-race-stil-zdravog-zivota/?fbclid=IwAR2lb5HvjJZ-DsniWXRAzVIcLzMBei8z8c-4ENxN8cwfL2WxMXZGj_dzJCE