Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv: IMEP prezentacija na Pravnom fakultetu UNMO, 24.10.2019. u 12:00

Poštovani/e studenti/ce, uposlenici/e i sugrađani/ke,

Sa radošću vas pozivamo na prezentaciju Programa osnaživanja nezavisnih medija u BiH (IMEP.BA) i ideje o građanima novinarima koji iz ovog programa mogu dobiti grant za svoje sadržaje - tekstove, video-materijal, filmove, predstave, fotografije.

Prezentacija će biti održana u četvrtak, 24. 10. 2019. godine u 12:00 h u prostorijama Pravnog fakulteta (Sala za simulovano suđenje) Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.

“Program osnaživanja nezavisnih medija“ (IMEP) je USAID-ov program koji podržava nezavisnost medija i slobodu izražavanja u BiH – jačanjem održivosti medija, podizanjem kvaliteta medijskog sadržaja, izgradnjom kompetencija novinara, pružanjem pravne podrške medijima i novinarima, kao i aktivnim uključivanjem građana i građanki u medijski prostor uz snažnu promociju nezavisnih medijskih glasova u BiH.

IMEP je, stoga, kreirao za vas web platformu i mobilnu aplikaciju imep.ba koja vam omogućava da koristeći je učestvujete u procesu kreiranja sopstvenih vijesti i informacija, slobodno izražavate i dijelite svoje vrijednosne sudove o različitim dešavanjima kojima svjedočite i na taj način aktivno doprinosite poticanju dijaloga, društvenog aktivizma i kritičkog razmišljanja vraćajući fokus na životne probleme kojima svjedočite. Imep.ba web platforma i mobilna aplikacija su prostor, glas i način svakoga od nas da progovori o onome o čemu do sada nije imao priliku ili mogućnost. Na web platformi i mobilnoj aplikacije imep.ba objavljujte vaše priče, fotografije ili videa koji će se na taj način učiniti dostupnima kao izvor informacija i ostalim medijima.

Mobilne aplikacije za android objavi.ba i za iOs imep.ba su u potpunosti besplatne i dostupne na GooglePlay-u i App Store-u.
Više informacija dostupno je na web stranici www.imep.ba.