Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održan Brucoški sat na UNMO

U utorak, 1. 10. 2019. godine na Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru održan je Brucoški sat kojim je Univerzitet izrazio dobrodošlicu 700 brucoša i brucošica koji svoje akademsko obrazovanje započinju upravo na studijskim programima Univerziteta.

   

Studenti(ca)ma su se riječima dobrodošlice i ohrabrenja obratili rektor Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, prof. dr. Elvir Zlomušica, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, prof. dr. Rašid Hadžović, te predsjednik Unije studenata, Džani Pajić.

 


Rektor Zlomušica je ovom prilikom poručio: „Polažemo nade u vas kao mlade ljude, pune energije, ideja i potencijala, da potaknete pozitivne promjene u našoj domovini, Bosni i Hercegovini. Stoga, nadamo se da ćete tokom studija biti istinski posvećeni struci koju ste odabrali, i da nećete zaboraviti da kontinuiran rad i obrazovanje uvijek, a pogotovo u današnjem vremenu sveopće promjenjivosti i nesigurnosti, predstavlja ključni alat za razvoj individue i društva.“

Nakon pozdravnih riječi i studentskih promotivnih poklona, studenti/ce su se uputili ka prostorijama 8 organizacionih jedinica Univerziteta – Agromediteranskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Fakultetu humanističkih nauka, Fakultetu informacijskih tehnologija, Građevinskom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Nastavničkom fakultetu i Pravnom fakultetu te 4 univerzitetska studija – Dizajn interijera, Poslovna informatika, Turizam i Zdravstvena njega, gdje su upoznali nastavno i administrativno osoblje koje će im u nadolazećim godinama biti saveznici na putu nauke i napretka.Posebnu zahvalnost dugujemo poslovnim partnerima i prijateljima Univerziteta, koji su podržali organizaciju događaja obezbijedivši prigodne poklone našim brucoši(ca)ma: Klas d.d. Sarajevo, Oaza d.o.o. Tešanj, Lukas TP Nakić d.o.o. Široki Brijeg, Red Bull BiH i Općina Jablanica. Također, srdačno zahvaljujemo predstavnicima medija koji kontinuirano prate i podržavaju rad Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.