Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Posjeta direktora srednjih škola HNK

U srijedu 20. novembra 2019. godine u organizaciji kolegija rektora,  direktori srednjih škola iz Hercegovačko-neretvanskog kantona posjetili su Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Na drugom sastanku prisustvovali su direktori iz JU Srednje škole Jablanica- Sabina Palić, Srednje škole Konjic- Enisa Karkelja, Srednje ekonomske škole Mostar -Sabina Ćosić, Druge gimnazije Mostar-mr. Ćamil Tabaković, Srednje Građevinske škole- Sanela Mesihović,  Srednje mašinsko-saobraćajne  škole Mostar- Ahmet Pelko, Srednje tekstilne i poljeprivredne škole Mostar- Amela Begović, Srednje škole Stolac- Mustafa Hodžić, zamjenik direktora.

Razgovaralo se o nastavku, unaprijeđenju i jačanju saradnje, kao i međusobnoj podršci u budućim projektnim aktivnostima.

Nakon sastanka sa kolegijem rektora Univerziteta, direktori srednjih škola u HNK posjetili su sve fakultete Univerziteta,  gdje su sa dekanima dogovorili buduće aktivnosti povodom promocije novih i postojećih studijskih programa maturantima u srednjim školama u narednom periodu. Tokom ove posjete direktori su imali priliku da obiđu prostorije fakulteta i instituta u sklopu Univerziteta.