Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

BOLD program - poziv za studente i mlado nastavno osoblje

Pozivamo student(ic)e i mlado nastavno osoblje (18-35 godina) da se pridruže uvodnoj ceremoniji sjajnog BOLD programa u Američkom kutku Mostar (live streaming) u ponedjeljak 18.11. u 18:00 sati.

Svoj dolazak u Američki kutak Mostar moguće je potvrditi ispunjavanjem kratkog formulara na: https://forms.gle/dNBuThjyTrsFAz1J9.

BOLD (BiH Omladinski Lideri) je novi program Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH koji će za 30 mladih osoba (18-35 godina) iz BiH omogućiti edukaciju, mentorstvo i jednomjesečne akademske razmjene i stručne prakse i stipendije u SAD-u, kao i bespovratna sredstva za implementaciju projekata u dvije oblasti: građanski aktivizam i preduzetništvo. Također, ponudit će platformu za networking mladih lidera/ki, aktivista/aktivistkinja i preduzetnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine. 

Dodatne informacije o ovom raznovrsnom i vrijednom programu bit će predstavljene na uvodnoj ceremoniji "Official launch of BOLD program", kada će se gledatelji(ca)ma obratiti Ambasador SAD u BiH, Erick Nelson te ataše za kulturu Ambasade SAD u BiH, Holly Zardus. U revijalnom dijelu, gledatelji/ce će uživati u nastupu Divanhane. 

Nadamo se da će naši/e studenti/ce i mlado nastavno osoblje pokazati interes za BOLD program, te da će dobiti priliku za profesionalno usavršavanje ovog tipa.