Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Poziv - Predavanje ambasadorice Slovenije u BiH, Nj. E. Zorice Bukinac

Poštovani/e studenti/ce, uposlenici/e i sugrađani/ke,

Sa radošću vas pozivamo na javno predavanje Nj.E. Zorice Bukinac, ambasadorice Republike Slovenije u BiH na Univerzitetu "Džemal Bijedić" u Mostaru!

U utorak, 2. 4. 2019. godine u 11:30 h u Amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka, ambasadorica Bukinac održat će predavanje za student(ic)e, zaposlenike/ce Univerziteta i zainteresovanu javnost. Nakon javnog predavanja kojim će biti predstavljena Republika Slovenija, planiran je i razgovor sa uvaženom ambasadoricom.

* Gđa Zorica Bukinac je ambasadorica Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini od septembra 2017. godine. Prije ovog zadatka obavljala je brojne značajne funkcije: šefica Sekretarijata u Stalnom predstavništvu Republike Slovenije u EU u Briselu, savjetnica za Ukrajinu, Moldaviju, Gruziju u Ministarstvu vanjskih poslova (MVP), šefica Odsjeka za NATO i ESPD u Ministarstvu odbrane (MO), zamjenica šefa misije u Ambasada Republike Slovenije u Beču itd.
Diplomirala je na Univerzitetu u Ljubljani, Fakultet društvenih nauka - Studije bezbjednosti.

** Republika Slovenija je podalpska država na jugu Srednje Evrope. Poznata je po veoma prijateljskom stavu prema okolišu (green / eco-friendly), ljubavi prema pčelama, veličanstvenim podzemnim galerijama, šumama koje pokrivaju više od polovine zemlje, slavnim bijelim konjima Lipicanerima i lipi - simbolu Slovenije koji predstavlja ljubav, prijateljstvo i vjernost.

Radujemo se vašem dolasku!

*Informacije o javnom predavanju dostupne su i na Facebook događaju i stranici Univerziteta.