Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Posjeta dr. Schieracka i g. Petkea Univerzitetu

U ponedjeljak, 17. 6. 2019. godine kabinet rektora, prof. dr. Elvira Zlomušice, službeno su posjetili uvaženi gosti - dr. Michael Schierack, poslanik u Parlamentu pokrajine Brandenburg u Njemačkoj i profesor na Tehničkom Univerzitetu Brandenburg Cottbus-Senftenberg i g. Sven Petke, direktor Fondacije Konrad Adenauer u BiH.

Delegaciju Univerziteta činili su prorektor za finansije, prof. dr. Veldin Ovčina, prorektor za naučno-nastavna pitanja prof. dr. Senad Rahimić, dekanesa Fakulteta humanističkih nauka, doc. dr. Anisa Trbonja Omanić, voditeljica univerzitetskog studija Poslovna informatika prof. dr. Armina Hubana, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu doc. dr. Goran Ćurić, prodekanica za nastavu na Pravnom fakultetu, doc. dr. Emina Hasanagić, šefica Odsjeka za njemački jezik, doc. dr. Sandina Herić i asistentica/članica Stručnog tima za odnose s javnošću Univerziteta, MA Inga Kotlo.

Na konstruktivnom sastanku se, između ostalog, diskutovalo o prilikama i praksama na univerzitetima u BiH i Njemačkoj, o njemačkoj politici, kao i o potencijalnim vidovima saradnje u budućnosti.