Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
Ljetna skola 2019
Ljetna skola 2019

Počela Sedma međunarodna ljetna škola u Mostaru

Danas je u Amfiteatru Mašinskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru otvoreno sedmo izdanje Međunarodne ljetne škole Mostar iz oblasti ljudskih prava i socijalnog poduzetništva. U okviru ljudskih prava ove godine studenti će izučavati najozbiljnije međunarodne zločine.

Međunarodna ljetna škola u Mostaru je rezultat saradnje Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Univerziteta jugoistočne Norveške i Sveučilišta u Mostaru. Ljetnu školu će pohađati osamdeset studenata iz BiH, Norveške, Maroka, Španije, Italije, SAD i ostalih zemalja.

Otvaranju su prisustvovali i Prorektor za međunarodnu saradnju Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Sanja Bijakšić, pomoćnik Rektora za nastavnu, studente i pravna pitanja Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Vesna Kazazić, uposlenice Ureda za međunarodnu saradnju Sveučilišta u Mostaru, Marija Nakic i Žana Mrkonjić, voditelj Ureda za medjunarodnu saradnju Sveucilista u Mostaru, Inja Stojkić, koordinator Ljetne škole Sveučilišta u Mostaru, doc.dr. Ivana Stipanović.

Ove godine ljetna škola će trajati od 03.06. do 15.06.2019. godine. Tokom ljetne škole studenti takođe imaju priliku naučiti više o kulturno historijskom nasljeđu Grada Mostara i Hercegovine.

Predavači na ljetnoj školi su prof. dr. Lars Peter Soltvedt i prof. dr. Arnt Farbu profesori Univerziteta jugoistočne Norveške koji po sopstvenim riječima se rado vraćaju u Mostar.