Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Održano predavanje ambasadorice Bukinac

U utorak, 2. 4. 2019. godine, ambasadorica Slovenije u BiH, Nj. E. Zorica Bukinac, održala je pred više od 120 studenata/ica u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru javno predavanje o Republici Sloveniji i njenim osobenostima i dostignućima, te vanjskoj politici.



Prije samog predavanja, dobrodošlicu ambasadorici Bukinac i gđi Ivoni Filipović izrazili su rektor Univerziteta, prof. dr. Elvir Zlomušica, prorektor za naučno-nastavna pitanja, prof. dr. Senad Rahimić, prorektor za finansije, prof. dr. Veldin Ovčina, prorektorica za nauku i naučnoistraživački rad, prof. dr. Rebeka Kotlo, prorektorica za međunarodnu saradnju, prof. dr. Maja Kazazić, referentica za međunarodnu saradnju, MA Mirsada Behram i asistentica/članica Stručnog tima za odnose s javnošću Univerziteta, MA Inga Kotlo.


     

Nj. E. Zorica Bukinac je ambasadorica Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini od septembra 2017. godine. U svom izlaganju, ambasadorica Bukinac posebno je istakla razgranatu saradnju i povezanost Slovenije i BiH, saradnju u okviru procesa integracije u EU, te ukazala na značaj regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana u tu svrhu. U odgovorima na mnoga pitanja studenata naglasila je važnost participacije mladih u odlučivanju o vlastitoj budućnosti.

Ovim putem od srca zahvaljujemo ambasadorici Bukinac i Ambasadi Republike Slovenije u BiH na ugodnoj i konstruktivnoj posjeti, kao i brojnim prisutnim studenti(ca)ma i uposlenicima/ama Univerziteta, te zainteresovanoj javnosti i medijima koji kontinuirano prate i podržavaju rad i aktivnosti Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru.