Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content

Dan otvorenih vrata posjetilo preko 300 maturanata i maturantica

U četvrtak, 18. 4. 2019. godine, održan je Dan otvorenih vrata Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, u sklopu kojeg je ova javna, akreditovana, integrisana visokoškolska institucija sa četrdeset dvogodišnjom tradicijom predstavila osam fakulteta i četiri univerzitetska studija.



U svaki od fakulteta i studija zavirilo je preko 300 maturanata i maturantica iz više od 8 škola Mostara, Jablanice, Konjica, Visokog i šire okoline, uključujući i učenike/ce Gimnazije Mostar, Druge gimnazije Mostar, Srednje ekonomske i turističko-ugostiteljske škole Mostar, Srednje građevinske škole Mostar, Srednje mašinsko-saobraćajne škole, Srednje medicinske škole Mostar te Srednje škole Jablanica.


 
Na centralnom mjestu sastanka - platou ispred Pravnog fakulteta organizovano je višesatno veselo druženje uz muziku i besplatno osvježenje koje su omogućili prijatelji i sponzori događaja: Red Bull, Oaza i Perutnina Ptuj.
Ovim putem, u ime Univerziteta i svih organizacionih jedinica, srdačno zahvaljujemo našem sponzoru Perutnina Ptuj koji je za Dan otvorenih vrata obezbijedio 500 sendviča, zatim sponzoru Oaza za podršku i osiguranje besplatnog osvježenja za Dan otvorenih vrata, te sponzoru Red Bull koji se nesebično pobrinuo za muziku, dobru zabavu i osvježenje maturanata i studenata.

  

Sa platoa se – nakon riječi dobrodošlice rektora, prof. dr. Elvira Zlomušice – krenulo u 11:00 h u prijepodnevnu šetnju Univerzitetom, a u 15:00 h u poslijepodnevnu šetnju. Tokom šetnje, studenti-vodiči su proveli maturante kroz kampus posjećujući sve fakultete: Agromediteranski, Ekonomski, Fakultet humanističkih nauka, Fakultet informacijskih tehnologija, Građevinski fakultet, Mašinski fakultet, Nastavnički fakultet i Pravni fakultet, te univerzitetske studije: Dizajn interijera, Studij turizma, Poslovna informatika, Zdravstvena njega.  

 

Ovim putem srdačno zahvaljujemo osoblju srednjih škola, maturanti(ca)ma, sugrađanima i sugrađankama i medijima na posjeti i interesu za Dan otvorenih vrata. 
Posebne zahvale upućujemo studenti(ca)ma koji su predstavljali fakultete i studije na info-pultu, studenti(ca)ma-vodičima kroz kampus, studentima koji su pomogli pripremiti plato za posjetitelj(ic)e, zatim nastavnom i administrativnom osoblju fakulteta koji su pripremali i održali prezentacije na fakultetima i info-pultovima, te konačno članovima i članicama Stručnog tima za odnose s javnošću na organizaciji događaja.

 

Više fotografija dostupno je na Facebook stranici Univerziteta.