Univerzitet Dzemal Bijedi

Učitavanje...

Skip to the content
STINT - kick off
STINT - kick off

Kick off sastanak projekta STINT

25. i 26. januara je na KU Leuven Univerzitetu iz Genta održan kick off sastanak Erasmus plus capacity building projekta Jačanje internacionalizacije u visokoškolskim institucijama u BiH - Strengthening of Internationalisation in BiH higher education (STINT).

Pored koordinatora projekta KU Lueven, partneri iz Evropske unije su Instituto Politecnico do Porto iz Porta i Buckinghamshire New University iz High Wycombe, dok su partneri iz Bosne i Hercegovine Univerzitet u Bihaću, Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Tuzli i Univerzitet u Zenici, Centar za informisanje i priznavanje kvalifikacija BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Agencija za akreiditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predstavnici Univerziteta „Džemal Bijedić" u Mostaru su bili Rektor Univerziteta prof. dr. Sead Pašić i Prorektor za međunarodnu saradnju prof. dr. Nina Bijedić.